Állványok, polcrendszerek

Minden, amit az állványokról és polcrendszerekről tudni érdemes

Abban, hogy egy cég mennyire tudja kihasználni a raktárát, nagy szerepe van az állványoknak és polcrendszereknek. Senkinek sem mindegy, hogy milyen mennyiségű árut tud tárolni, a termékek mennyire átláthatóan vannak elhelyezve, mennyire könnyen férnek hozzájuk a raktári dolgozók és természetesen az is fontos, hogy ne sérülhessen semmi és senki. Ahhoz, hogy ezeknek a feltételeknek mindegyike teljesüljön, érdemes kiemelt figyelmet fordítani az állványok és polcrendszerek kiválasztására. Az alábbiakban ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani Önnek.

Az állványok, polcrendszerek egyik legnépszerűbb típusa a rakodólapos állvány. Ez jó választásnak bizonyul kereskedelmi raktárakba, logisztikai központokba és építőanyag raktárakba is. Ahogy a nevében is benne van, az árut raklappal együtt tárolhatjuk rajta, nagy előnye, hogy könnyen átalakítható, erős, a termékekhez targoncával is hozzá lehet férni.

Fontos típus a gördíthető állványrendszer. Ez egy helytakarékos, egyszerűen használható megoldás, olyan helyre ajánljuk, ahol kis alapterület áll rendelkezésre, mégis nagy mennyiségű áru tárolására van szükség. Hasonló hozzá a görgős átfutó polcrendszer, ám itt nem az állvány mozog, hanem maga az áru. A Fi-Fo elven működő raktárakhoz jelent jó megoldást, vagyis, amikor az árut ugyanabban a sorrendben kell kiadni, mint ahogyan beérkezett.

A kereskedelmi tárolórendszereket a boltok vásárlóterében használják. A kínálat nagy, így mindenféle árutípus bemutatásához megtalálható az ideális polcrendszer. Lemezek, illetve szálanyagok tárolásához létezik speciális állványrendszer.

A könnyű polcos állványok felhasználási területe változatos, de gyakoriak például kisebb üzletek raktárában.

Szeretne többet tudni az állványokról, polcrendszerekről? Nálunk jó helyen jár! Tájékozódjon honlapunkon, és ha termékeink felkeltették érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársaink készséggel segítenek, hogy Ön a legjobb döntést hozhassa meg cége raktározását illetően!

10 találat